Remolatxa
Quan comença la temporada de la remolatxa, al principi en fem crema però desprès de tres setmanes… ens surt per les orelles. Aquí teniu la recepta de la crema i un parell més per a fer-ne variacions. Recordeu també que la podeu ratllar i posar-la a l’amanida.
Crema de remolatxa
Renteu les remolatxes i poseu-les en una olla cobertes amb aigua, deixeu-les bullir fins que al punxar-les es clavi fàcilment un escuradents. Coleu-les, peleu-les i talleu-les a trossos. Trinxeu els trossos amb crema de llet passant-los pel minipimer. Saleu.
Xips de remolatxa
Talleu la remolatxa crua a rodones el més primes que pugueu, si teniu una mandolina millor. Fregiu-les en abundant oli com si féssiu patates fregides. Saleu-les.
Sopa Borscht
Boníssima sopa russa, molt fàcil de fer.
(10 racions)
Ingredients:
6 remolatxes grans
¼ tassa de mantega
450g. carn de bou a daus
1 ceba picada
¼ col ratllada
2l. caldo de pollastre
1 cullerada petites de sucre
2 cullerades petites de sal
1 cullerada petita de pebre
1 ½ tassa de crema agra o un iogurt grec
Escaldar les remolatxes 5 minuts. Escórrer, pelar i tallar a daus.
Escalfar la mantega en una olla gran. Daurar la carn. Afegir la ceba i la remolatxa. Saltejar durant 5 minuts.
Afegir la col i el caldo i coure a foc lent durant 2 hores o fins a que la carn sigui ben tendra.
Afegir sucre, sal i pebre. Servir amb una cullerada de crema agra per ració.