Pollastre a la cervesa amb romaní

Pollastre a la cervesaINGREDIENTS
  • 4 quarts trasers de pollastre partits per la meitat (separant cuixa i contracuixa)
  • 1/2 litre de cervesa
  • 2 dents d’all
  • 10 branquetes de romaní fresc més unes quantes per decorar o 1 cullerada sopera de romaní sec
  • 2 cullerades soperes d’oli d’oliva verge extra
  • sal i pebre negre acabat de moldre

TEMPS APROX: 45 MIN

RECEPTA: FÀCIL, BO, BONÍSSIM;)

Pelar l’all, netejar el romaní i fer una picada amb el romaní, l’all i una mica de sal i pebre.  Amb aquesta barreja arrebossem  el pollastre, que quedi ben impregnat per tot arreu, com a la foto.
Escalfem l’oli a una paella prou ampla com per posar tots els trossos de pollastre i els daurem per tots costats, uns tres o quatre minuts per cada cantó.

Quan tenim el pollastre daurat afegim la cervesa i deixem que s’evapori una mica a foc fort per tal que perdi l’alcohol, uns tres minuts, desprès baixem el foc, tapem la paella i ho deixem coure mitja hora més.  Si veiem que el pollastre es va quedant sec anem remullant-lo amb el propi brou de la cocció per sobre o podem girar-lo amb compte de no trencar-lo.  Un cop estigui ben tendre ja el tindrem a punt, si la salsa es massa líquida podem pujar el foc amb la paella destapada per deixar que s’evapori el líquid i quedi més espessa, si us molesta trobar els trossets de romaní podeu colar la salsa amb un colador fi.  Ens  quedarà una salsa aromàtica i molt gustosa, ja veureu que bona!

Només ens queda emplatar, servim un quart de pollastre per persona decorant el plat amb unes branquetes de romaní fresc i la salsa per sobre.  Per acompanyar podeu servir uns naps mini fregits o verdures al wok amb herbes aromàtiques que es fan en un plis plas mentre es cou el pollastre o simplement una mica de patates panadera fetes al micro.
En 45 minuts pots tenir a punt aquesta deliciosa recepta amb la seva guarnició, ideal, no?
Anuncis